DAGBOK KULL A

Onsdag 11.april

Da var A-Mali også reist, med Kirsti og Johnny til Nøtterøy, der får hun det helt sikkert flott😀.....men det er litt trist og vemodig at alle sammen er borte. Marte hadde mareritt i natt om at valpene ble borte og alle var blanke i øya da Mali forsvant ut døra.......trøsten er at de får et flott liv i sine nye hjem. Vi får heller se fremover og glede oss til neste gang, for en neste gang er jeg ganske sikker på at det blir😀. Heretter kommer jeg til å skrive på bloggen, så dette blir siste innlegg for denne gang.

Tirsdag 10. april

I dag ble to valper til hentet: A-Ludo (alvin) ble med Rita Glenne og Ine-Lill til Oslo og A-Birk ble med Kari Varberg og Asle til Eidfjord og etterhvert Dyranut på Hardangervidda. Nå er det bare Mali igjen og hun skal få sove nede med de store hundene i natt, ikke helt alene i kassa....Gleder meg til å få vekk kassa fra stua!!

Mandag 9. april

Oj, i dag ble to til hentet: A-Lucas ble med Tove og Roar Hansen til Nannestad og Alvin (tidligere Småen) ble med Per Waaler og barna til Høvik. Nå er det merkbart mindre lyd😉...I går og i dag har valpene opplevd nedbør/snø for første gang, det ble bråstopp på trappa da de satte potene i dette våte, rare.....

Søndag 8.april

I dag ble "Blackie" hentet av sin nye familie, han skal hete A-LEO og flytter til Oppegård hos Silja og Brage og de 2 jentene deres. Der får han det nok kjempefint. Da var det plutselig bare 5 i kassa....men de sover godt da!
Nettet vårt har vært nede de siste dagene, derfor har det blitt lite oppdateringer..i tillegg til at valpene har startet dagen mellom 04 og 05..😲...de voksne i huset er litt trøtte🤭.

Tirsdag 2.april

Hei igjen! Jammen har valpene vokst og utviklet seg de siste dagene, enda mer full fart enn før.  I går var vi hos veterinæren og alle ble undersøkt, vaksinert og chipet. De fant et lite navlebrokk hos Alvin, det skal følges med på og hos de fleste vokser det sammen, eller medfører ingen problem, men skulle det bli nødvendig med operasjon så er det et lite inngrep som vi dekker, opptil en viss alder.
Antagelig har Lissie tygd av navlestrengen litt for nære magen.
Nå er det også avgjort hvilke valper som skal til hvilken familie:
Ace skal til Roar og Tove Hansen og skal hete A- Lukas, Alvin skal til Rita Glenne og Ine-Lill og skal hete A-Ludo, Andreas skal til Kari Varberg på Dyranut og skal hete A-Birk, Amalie skal til Kirsti Danielsen og Johnny og skal hete A-Mali, Småen skal til Per Waaler m fam og skal muligens hete Alvin og Blacky skal til Silja Germeten m fam og skal hete ..?
I dag har valpene lekt og sovet ute nesten hele dagen, veldig deilig😎. Lissie oppdrar dem etter tur hver dag nå, jeg filmet noe av det og legger det på videobloggen. Det virker som hun velger seg den som er villest i øyeblikket og holder den over nakken til den er rolig og har underkastet seg, nesten helt uten lyd...moro å se!

Torsdag 29.mars

Ojoj, nå har det skjedd, valpene kom seg ut av kassa😮!! Det var Mali og Alvin som var Houdiniene..så jeg dro til Smart Byggvare og kjøpte en panellengde og spikret opp...i morges hørte jeg litt bråk oppe og hvem tittet ned på meg da jeg kom opp trappa? Ace og Alvin.....dermed forsvant ei list som jeg oppdaget at de brukte til å klatre på. I dag kom svigers og passet på dem på dagen, men ingen kom seg ut i dag...isteden stakk Lissie av (akkurat som moren gjorde på omtrent samme tidspunkt når hun hadde valper), men ble heldigvis funnet av Andreas, en bit oppi veien her😲. Bjørn har vært i Amsterdam noen dager, så det var ganske pesete å være alene med alt🙃, nå er det Bjørns tur da jeg drar til familien i Skåne noen dager😀. Lettere med helg da håper jeg! Dvs det blir dårlig med oppdateringer før neste uke.

Tirsdag 27. mars

Utslått! I dag har det vært en aktiv dag for de små🤩. Andreas slutter tidlig på skolen tirsdager, og hadde dem ute litt da han var hjemme. Deretter var de ute igjen da jeg kom hjem og så hadde vi besøk av to av kjøperne. Nå ligger de utslått i kassen..

søndag 25. mars

Nok en fantastisk vårdag, vi har virkelig værgudene på vår side😀. Valpene har vært ute og lekt i flere omganger i dag, deilig for dem. Jeg har filmet en del, se dem på videobloggen eller søk på sbmaka på youtube.
Endelig greide jeg å klippe alle neglene i dag, det har ikke vært lett. Fikk testet den nye telezoom-linsa også i dag, sjekk nye bilder i albumet.

Lørdag 24.mars

I dag har valpene vært i "skogen" for første gang! Vi har en liten skog ved lekeplassen innerst i veien, der fikk de være en liten stund i dag. Overbeskyttende meg ble superstressa av 6 stykker som løp i hver sin retning og biler som kom på veien nedenfor...!😮! Lissie og Charli måtte bli hjemme. Ettermiddagen besto av barnebursdag, så valpene er nok utslitt av kos nå.

Fredag 23.mars

Nok en dag med vakkert vårvær😎, deilig! Valpene tok jeg ut så fort jeg kom hjem fra jobb, det satte de stor pris på🙂. Kassen var ganske grisete, så det passet fint at de løp litt rundt på terrassen mens jeg gjorde rent. Lissie kunne ikke bestemme seg om hun skulle være på terrassen eller inne og vandret ut og inn hele tiden....

Torsdag 22.mars

I dag ble en merkedag med Charli og valpene, endelig ble hun trygg på dem😀. I starten var hun skeptisk som vanlig (se video), men det endte med at alle lå og sov rundt og oppå henne. Koselig altså!!! Tror jaggu det er bursdagen hennes også i dag, 11 år!

Onsdag 21. mars

I dag er valpene 5 uker! Og i går ble Lissie 4 år, det ble glemt...
Livet i kassa er gøy. Nå hopper og løper de rundt, lekeslåss og knurrer, river i avispapir og biter i alt de kommer over. de er veldig sosiale og elsker når noen kommer oppi kassa og koser med dem😀. Vi prøver å ta dem ut en og en sånn at de får litt alenetid og i dag sjekket de ut kjøkkenet for første gang. Småen synes det var skummelt😎. De er blitt flinke til å drikke vann også, iallefall noen av dem..

Søndag 18. mars

I dag har vært en stor dag, alle sammen har vært ute for første gang. De var på terrassen bak huset, der var det deilig vårsol😎. De ble fort varme i trøya og løp rundt. Charli var avventende i starten og da en valp kom og begynte å snuse på pattene lå hun ganske rolig, men etter noen minutter søkte hun tilflukt inne i hundehuset🙃!  Legger ut en liten film, ta en titt på videosiden. I morgen blir Andreas 12 år, så da blir det masse besøk, og sikkert masse kos på valpene.

Lørdag 17.mars

I dag har vi hatt besøk av Kirsti og Johnny og barna, som skal ha Amalie, detvar veldig hyggelig😀. Valpene var like sjarmerende som vanlig, og i dag har de fått 2 runder med valpefor. Kirsti m fam hadde med seg en leke til Amalie, som hun skal få med seg hjem igjen og siden den ble ganske populær har vi funnet frem flere leker til dem.

Fredag 16. mars

I dag fikk vi bekreftelse på Lissies CACIB i posten, visste ikke at man fikk det vi😉, men gøy da! Ellers er alt vel med mor og valper, de fikk valpefor igjen i går kveld og skal få igjen i kveld. De har også fått ormekur, den mest motstridige var Lissie.

Onsdag 14. mars

Hepp! Nå har vi bygd ut valpekassen med ca 3-4 kvadrat og valpene er nyskjerrige på det nye stedet. Det er en kant som er litt vanskelig å komme seg over, så de må streve litt, eller være lure nok til å gå der det er laget "trinn". Ikke alle har funnet ut av det😎.
I går ble alle valpene veid, vekten er som følger:
Ace: 1620g, Alvin: 1642g, Andreas: 1426g, Amalie: 1620g, Blacky: 1370, Småen: 1490g. De virker fornøyde med melk foreløpig, men vi har jo gitt dem et par runder med oppbløtt valpefor likevel og det øker mot helgen tenker jeg. Besøk i dag også, hyggelig🤩. På bildet kan man se den typiske "Godlynna-stillingen".

Mandag 12. mars

I går hadde vi besøk av 2 familier til, en av dem valpekjøpere🙂. Det er så koselig for alle synes valpene er såååå søte😀.
I morgen hadde de bjeffekonkurranse i kassa og vi bestemte oss for å prøve om de ville ha litt ekstra mat. Først tenkte jeg å gi litt melkeblanding, men Bjørn hadde brukt opp eggene og kefiren hadde gått ut på dato..., så da ble det oppbløtt og most valpefor, 5 pellets hver.....superpopulært.
I kveld har vi også hatt besøk og valpene har lekt mye på teppet i stua.

Lørdag 10. mars

I dag har vi hatt besøk av 3 familier, 2 av dem valpekjøpere og det har vært veldig hyggelig😀. Valpene er trygge ute i stua på det "vakre" grønne teppet og klarer til og med å gå litt på gulvet selv om det er glatt. Nå på kvelden har jeg hatt 10 fantastiske minutter hengende over kanten på valpekassa og sett på 6 sjarmtroll som hoppa og spratt, snubla og kræsja, bjeffa og peip og knurra, og som kom løpende bort til meg for kos innimellom🤩. Etterhvert la de seg ned en etter en, nesten som på kommando, utenom Andreas og Blacky, de holdt i 2 minutter lenger enn de andre😉.....

Torsdag 08. mars

I dag tok vi alle ut på et teppe i stua, det synes de var litt merkelig og skummelt.  De snuste rundt og pep litt i starten, men på slutten lekte de og var veldig modige. De var litt urolige rundt 4-tida i natt, skal tro om det nærmer seg tida for ekstra mat?

Onsdag 07. mars

Nå er det virkelig morsomt i kassa. De vakler og spretter rundt på ustø ben, kræsjer i hverandre og vegger og bjeffer med tynne stemmer😀. De har begynt å leke en del med hverandre,  i korte øyeblikk av gangen.
I kveld har alle blitt veid og klippet negler. Jeg er kjempenervøs for å klippe så det gjør vondt og et par ganger har jeg fått hjertestans når de piper til🤨, men det blødde ikke og de sov videre, så jeg håper det var bare en drøm🤩

Mandag 05.mars

I dag har begge barna vært syke og hjemme selv med hundene, det gikk kjempefint. På kvelden lekte Ace og Blacky med de andre som sov, det tok ikke lang tid før det ble lurveleven oppi der. De er kjempeflinke til å gjøre fra seg på avis allerede, lurer på om det fortsetter? Lissie blir overfalt når hun setter seg oppi kassen, og da er det en utfordring å legge seg ned uten å legge seg på en valp🤩

Søndag 4.mars

I dag har det vært mere besøk, denne gangen venner og naboer, velig hyggelig. Valpene har spist og sover hele dagen med unntak av en liten runde bjeffing og herjing på ca 5 min😉.  Lisie har ligget mye i kassa i dag, også når valpene bare sov. På bildet sover Alvin og Blacky mens de andre spiser.

Lørdag 3.mars

I dag har vi tatt i mot besøk fra andre enn nærmeste familie, veldig stas🤩. Bestevenninda fikk komme og holde hver eneste en..😀. Vi hadde også besøk av Roar og Tove som skal velge hannhund først. Vi ble enige om at de bestemmer seg helgen om 2 uker. De bor forresten ikke i Nittedal som jeg skrev i mailen, men i Nannestad.
Lissie er litt løs i magen ennå, mulig vi må kjøpe mer mageregulerende middel.

Fredag 02. mars

Alt er bra i heimen, valpene sover og spiser og er veldig snille🤩. Lissie er litt bedre fra diareen, hun får litt mindre mat (ca dobbelt av vanlig dose) og blandet valpefor og det vanlige foret. Legger inn noen nye videosnutter av dem, utrolig søte når de vakler frem på de ustø bena sine. Nå har jeg skaffet et billig teppe til underlag i kassen slik at det ikke blir glatt nå som de begynner å gå🙂.

Onsdag 29. februar

I dag er alle sammen veid igjen og status er:
Ace: 1062 (fødselsvekt: 330), Alvin : 1150 (fv: 330), Andreas: 960 (fv: 295), Amalie: 951 (fv: 268), Blacky: 950 (fv: 278), Småen: 1031 (fv: 305). Alle legger på seg som de skal😀. Alle øyne er åpne og alle vakler litt rundt på ustø bein...
Lissie har fått skikkelig diare, så jeg har tatt en prat med Oddrun (vet og eier av Tio) og Tor Suleng(avlsrådet i klubben) og fått gode råd. Det er nok for kraftig kost for magen med så mye valpefor, så vi kutter ned på mengde, blander inn litt av det vanllige foret pluss at jeg har kjøpt 2 typer "pasta" hos veterinæren som er mageregulerende....håper det retter på seg raskt🤩!

Tirsdag 28. februar

I dag har flere av valpene tatt flere vaklende skritt rundt i kassa. Det ender med velt ganske raskt, men det er bare opp igjen!
Småen har vært ivrigst og også den med mest lyd i dag, noen små bjeff faktisk😀. Charli har snust og slikket på en av dem uten at Lissie reagerte.

Mandag 27. februar

Det er mye soving altså......🙂. Alle har fått hver sin runde med kveldskos og de to førstefødte sov seg gjennom kosen mens de fire andre snuste og slikket på halsen min. Charli får lov til å gå i nærheten av kassen uten at Lissie sier fra, men hun har ikke gått oppi eller hilst ordentlig på valpene ennå.

Søndag 26. februar

I dag oppdaget vi at Amalie har åpnet øynene. Ved nærmere sjekk har også Andreas og Småen små sprekker! Siden de andre stort sett har sovet hele tiden, er jeg usikker på om kanskje fler har gjort det også...må sjekke utover kvelden. De har også begynt å bæsje på egenhånd, finner stadig små "pølser" som må fjernes. Må vel regne med å vaske valper i ny og ne også😉.
I går fikk de ormekur alle sammen, egentlig skulle det vært filmet da de var ganske morsomme.....kuren er en ganske klinete salve som klisser seg litt fast i munnen og alle ristet frenetisk på hodet da de fikk dette nye, rare i munnen.

Uke 8, vinterferien

Denne uka har valpene stort sett spist og sovet. De lager "knirkelyder" og kravler seg fremover. Lissie går ofte ut av kassa og ligger på stua sammen med oss, men sjekker valpene med jevne mellomrom, vasker dem eller gir dem mat.
Får en følelse av at det nå er stille før stormen.....
Lørdag kom Charli hjem etter ferieuke hos Trygve. Spent på å se hva Lissie syns, hun ga Charli klar beskjed for en uke siden om at hun ikke var velkommen i valpekassa....

Mandag 20. februar

I dag ble tispa, Bibbi, avlivet. Dyrlegen mente det ikke var vits i å prøve mer, for stor usikkerhet i forhold til både det dårlige øyet og vektproblematikken.
Det var trist, men tror det var best sånn.

Søndag 19. februar

Det ser dårlig ut for minste tispa, vi gir det til i morgen, da tar vi henne med til dyrlegen hvis hun ikke bedrer seg drastisk....

Lørdag 18. februar

I dag oppdaget vi at minstegutten har ganespalte og da er det dessverre ikke håp for ham. Vi konsentrerer oss om tispa, men hun har ikke gått mer opp i vekt, ikke et godt tegn. Alt bra med de andre.

Fredag 17. februar

Nå mater vi begge de to minste med flaske, tispa ser ut til å suge bedre og legger på seg litt, men ikke nok ennå....de andre ser tu til å vokse og trives som bare det, heldigvis. Alt er også bra med Lissie, hun spiser og drikker og må ofte på do (også på natta).

Torsdag 16. februar

Et døgn er gått og vi strever med de to sist fødte, med å få dem til å suge. Egentlig trodde vi det kun var den aller siste, tispa, som strevde, men oppdaget dag at også gutten gjør det. Legger dem til patten hver gang de andre spiser, men tror vi må skaffe flaske og gi dem melkeblanding.

Onsdag 15. februar

Mellom 19.4 og 21.20 ble det født 8 valper, 6 hanner og 2 tisper. Fødselen gikk fint, men de to senest fødte har en del vann i lungene og den sist fødte, ei tispe har også noe galt med et øye. Kl 04.00 blir det født en valp som er dødfødt, også det ei tispe. Alt i alt gikk fødselen greit og Lissie virker i fin form.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Kari Varberg | Svar 28.03.2012 13.05

Me er inne på heimesida kvar dag, og gleder oss veldig til å hente kvalp rett etter påsken! God Påske til deko alle:) Helsing Kari og Thea på Dyranut:)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.09 | 18:27

Hei, har dere noen planer om valper i 2020?
Mvh Hanne

...
25.09 | 14:08

Hei, dessverre ikke. mvh Siv

...
12.09 | 18:31

Hei på dere. Er det noen valper på gang hos dere i løpet av 2018-2019?
Mvh Heidi W

...
30.12 | 17:46

Hei, vi er en familie på 4 som ønsker oss en Kleiner Münsterländer valp. Har dere planer om valpekull i løpet av 2018?

...
Du liker denne siden