Blogg

Døgn 2

Da er døgn 2 overstått og alle lever ennå:-).

I går ble fokuset på den lille jenta supplert med fokus på den gutten som ble født nest sist. Også han hadde en del vann i lungene og vi fikk han ikke til å suge i starten, men trodde vi hadde fått han i gang. I går oppdaget vi at han var gått ned i vekt, og så pjusk ut. Vi delte dagen mellom oss, når en var hjemme dro den andre på jobb og fokuset ble jo på disse to små og hvordan vi skulle få dem til å suge. Vi kjøpte babyflaske og lagde melkeblanding etter oppskrift med h-melk, kremfløte, eggeplomme, tran og kefir. Det ble telefoner til både Anne Berge(Godlynnas, der Lissie ble født) og Vidar Engeset (Vardegløtts, der Charli ble født)), takk og lov for velvillige og erfarne oppdrettere!

Bjørn var oppe en times tid i 03-tiden også for å mate de to små.

I morges dro jeg på jobb mens Bjørn tok morgenvakta, noe som viste seg å bli en overraskende erfaring. Lissie begynte nemlig å bære valper ned i første etsje, inn under trappa. Et tydelig tegn på at noe i valpekassa var feil...Mere telefoner til Vidar, som har hatt flest kull og selv har hatt ei tispe, Dizzie, som gjorde det samme. Temperatur var det første tipset vi fikk, enten for kaldt eller for varmt.  Termometeret viste 19 grader og det er for kaldt, så Bjørn fyrte opp pesi, ovner og varmekabler men strevde for å komme mye opp i temperatur. Etter 2 runder med å bære valper opp og ned slo hun seg til ro igjen i valpekassa. Et annet tips var at de gjerne vil ha det som en hule, så Bjørn la over en plate som lokk og blendet vinduer så godt det lot seg gjøre.

Bjørn dro på jobb, så Lissie og valpene var alene i et par timer og jeg var spent på om det lå valper i hele huset når jeg kom hjem....heldigvis ikke! Men jeg syns det var veldig varmt...så oppdaget jeg at sensoren til termometeret lå helt feil, den lå innerst i hjørnet, under varmeteppet, rett på bunnen av kassa. Jeg la den midt i kassa, oppå teppet isteden og temp. gikk fra 20 til 21,22,23...27,28....til slutt:36!!!! Stakkars Lissie!! Jeg luftet godt, tok av lokket og erstattet det med gardiner hengt litt luftig over og etterhvert kom temperaturen ned i ca 22, noe som er ganske passe. Tror Lissie fremdeles synes det er litt varmt, men kaldere tør vi ikke pga valpene.

De to minste har vi fortsatt å mate, med vekslende hell, og hjelper dem ved puppen også. De har lagt på seg bittelitt, gutten minst, bare 3-4 gram mens jenta har lagt på seg 23 gram. Selv om det var lite på gutten, tar vi det som positivt at han ikke går ned lenger.

Nok en gang takk til Vidar, en tilsynelatende uttømmelig kilde av gode råd og tipsKul

Lissie er i veldig god form, god matlyst og flink mamma, veldig godt å se. Charli får ikke komme i nærheten, så i morgen skal hun på noen dagers ferie hos Trygve og Bliss, det tror jeg blir fint for henne.

Nå er det pust i bakken før neste runde matingHa ha.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Oddrun Runde | Svar 19.02.2012 11.55

Heisann og gratulerer så masse! Det er en stolt far som intetandende spankulerer rundt her, men utrolig kjekt at det gikk så bra! Gleder meg til å følge dem. ;-

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.09 | 18:27

Hei, har dere noen planer om valper i 2020?
Mvh Hanne

...
25.09 | 14:08

Hei, dessverre ikke. mvh Siv

...
12.09 | 18:31

Hei på dere. Er det noen valper på gang hos dere i løpet av 2018-2019?
Mvh Heidi W

...
30.12 | 17:46

Hei, vi er en familie på 4 som ønsker oss en Kleiner Münsterländer valp. Har dere planer om valpekull i løpet av 2018?

...
Du liker denne siden