Blogg

2 valper født 25/3-2016

Tirsdag kveld, 23/3, startet Lissie med temperaturfall, slik det står i boka at det skal gjøre før fødsel. Onsdagen gikk uten at temperaturen steg igjen og vi ventet og ventet..Torsdag formiddag begynte jeg virkelig å bli bekymret og forhørte meg hos andre mer erfarne oppdrettere om dette var normalt, men plutselig ca 11.30 kom det en dæsj med vann (eller var det tiss?) på gulvet og ikke lenge etter så jeg den første pressveen..det kom fler veer men med ujevne mellomrom og ikke særlig kraftige. Jeg hadde ringt veterinær dagen førslik at jeg var sikker på at backup-løsningen var på plass hvis det skulle trenges.

Det kom mer vann underveis og kl 15 ringte jeg veterinær igjen. Han ba oss ringe på nytt etter en time hvis det ikke var noe mer som skjedde. Nesten nøyaktig en time etterpå ble utfloden grønnaktig og hjertet mitt stanset! Vi raste avgårde til veterinæren som konstaterte at fødselen var igang, første valp lå i fødselskanalen, men veene var veldig dårlige. Lissie fikk først drypp med kalk, deretter oxytocin for å hjelpe på. Hun fikk fler og hyppigere veer, men først etter  tildels kraftig manuell hjelp fra veterinæren kom første valp ut! Det var en veldig livlig og sterk gutt på 325 gram. Vi var spent på om neste valp kom ut uten hjelp, og det gjorde den heldigvis, 10 min senere. Hun var like slapp som broren var livlig, men litt større, 375 gram. Veterinæren jobbet intest med henne i sikkert 10 min, hun hadde fått i seg en del fostervann, men heldigvis kviknet hun til etterhvert og vi kunne dra hjem med to nydelige små og en litt sliten Lissie.

Nå er det fred og ro i kassa, de små spiser og sover og legger på seg, Lissie ser ut til å komme seg ganske raskt og har god matlyst:-). Nå gjelder det å passe på at hverken hun eller valpene blir for feite!

Tispa skal vi jo beholde selv og Anne og Steinar med Basse skulle egentlig beholde en hann, men pga uforutsette ting på hjemmebane måtte de til stor sorg dessverre avstå fra valp denne gangen, derfor blir det 1 guttevalp til salgs. Dere som fremdeles er interessert kan sende en sms på 41276235 eller mail på se@vitas.no.

Fortsatt god påskeWhow.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.09 | 18:27

Hei, har dere noen planer om valper i 2020?
Mvh Hanne

...
25.09 | 14:08

Hei, dessverre ikke. mvh Siv

...
12.09 | 18:31

Hei på dere. Er det noen valper på gang hos dere i løpet av 2018-2019?
Mvh Heidi W

...
30.12 | 17:46

Hei, vi er en familie på 4 som ønsker oss en Kleiner Münsterländer valp. Har dere planer om valpekull i løpet av 2018?

...
Du liker denne siden